6 Mayıs 2009 Çarşamba

Pre-match drink: Chelsea-Barcelona

1 haftadır heyecanla beklediğim maç desem yeridir. İlk maçta izlediğimiz olağünüstü mücadele kolay kolay unutulmaz. Evet belki tabela yerinden oynamadı ama önemli olan o mücadelenin izlenebilmiş olmasıydı zaten.

Chelsea kapandı, pres yaptı, açık vermedi, pozisyon bulmadı ama buldurmamayı da kısmen başardı. Zaten Barça gibi bir ekibe Camp Nou'da bunu bile yapabilmek ciddi bir motivasyon ister. Barça ise son derece değerli bir kaç pozisyonu maalesef tabelaya yansıtamadı. Sonuç olarak golsüz geliyorlar Londra'ya.

Öncelikli olarak ben bu maçın ilkinin çok benzeri olacağını düşünüyorum. Hiddink'in Chelsea üzerindeki hücum mentalli etkisini daha önce yazmıştık. Fakat hiç bir teknik direktör takımını Barcelona karşısında deli dana gibi saldırtmaz, yaparsa da sonuçlarına katlanır(bkz; 02 Mayıs El Clasico). Bu bağlamda Hiddink'i aklı selim bir hoca bellediğimizden, kimse bu akşam bol gollü açık futbol beklemesin. Çünkü Chelsea'nin direnci evinde oynmasından mütevellit daha da artacaktır. Erken gelebilecek bir Barça golünün oyunu ağzına kadar açacağını hatırlatarak devam etmek istiyorum.

Chelsea orta sahadaki müthiş pres gücünü ilk dakikadan itibaren çalıştıracak ve klasik alan savunmasını gerçekleştirecek. Burada keyifli olan son derece formdaki Iniesta ve Xavi'nin bu presle nasıl başedeceklerini izlemektir sanırım. Eğer ki Barcelona oyunu açmakta başarılı olamazssa ve bu kısır döngü ikinci yarının ortalarına kadar sürerse o dakikalarda hücuma yönelik bir Chelsea çözülmesi izleyebiliriz. Aslında bu noktayla ilgili ciddi bir öngörüde bulunamıyorum. Hiddink aynı mücadeleyi maç geneline yayıp uzatmalarda belki de penaltılarda işi bitirmek de isteyebilir.
Neresinden bakarsanız bana ilk maçın kopyası olacak gibi geliyor, minimum pozisyonlu ama bol mücadeleli. Ben bu düşünceyi ilk maçın son düdüğünde edinmişken, Guardiola'nın basın toplantısını izlemem işin tuzu biberi oldu. Pep diyor ki: "Biz Chelsea'nin fiziğe dayalı futbolunu oynayamayız, çünkü başka bir takımız ve kendi futbolumuzu oynamak zorundayız. Sahaya da bunu yapmak için çıkacağız" Yani bizim teknik, onların fizik üstünlüğü var diyor. Zaten Chelsea'nin bu oyununu öngörerek Pique'yi kontratak savunmasına çalıştırmışlar, kendisini ileri çıkarken pek izleyemeyeceğiz bugün.
Hiddink ise enteresan bir motivasyon yöntemi bulmuş oyuncuları için. Medyaya "onlar için endişeleniyorum" minvalli bir açıklama yapmış. 26 kişilik kadroda 10 oyuncunun 30 ve üzeri yaşta olduğunu söyleyerek. "Bu onların son şansı olabilir, Şampiyonlar Ligi kupasına bu kadar yaklaşmışken bir daha ki seferi düşünmemeliler" diyor. Ben de takımdaki diğer 16 kişi nolcak diyorum? Bana çok ciddi bir motivasyon yöntemi gibi gelmedi. Bu takım son 6 Şampiyonlar Ligi macerasında 5 defa yarı final oynadı!
Kadrolarda çok ciddi eksikler yok ancak Henry'nin durumu hala belirsiz. Stamford Bridege'deki son idmana çıkmış ama yine de kesin bir açıklama yok. Defansta da biraz sıkıntıları olabilir Pique-Abidal stoper, Sylvinho sol bek olarak yer alacak sanırım sahada. Chelsea'de ise ekstra bir sorun yok, yalnız Hiddink Ivanovic'i kornerler için özel görevlendirmiş. Liverpool maçındaki gibi pozisyonsuz gollere çok ihtiyacı var Chelsea'nin.

Son olarak iki takımı da normalde çok tutmam, ama uzun zamandır aklımdan geçen Barcelona-Manchester United finalini izlemeyi çok istiyorum!

1 yorum:

  1. Yine çok güzel bir yazı hazırlamışsın. İnanır mısın bilmem ama hani gazetelerde sürekli takip ettiğin br yazar olur, ya da takımının galibiyetinden sonra spor gazetelerini merakla açar okursun ya... İşte her sabah aynı merak ve heyecanla giriyorum sayfana ve yazılarını büyük bir zevkle okuyorum.
    Teşekkürler...

    YanıtlaSil