6 Nisan 2009 Pazartesi

O 18. Dakikayı unutmadı...




Fransızların eski yıldızı Robert Pires bugünlerde çok heyecanlı çünkü 2006 yılında veda ettiği ve çok sevdiği Arsenal ile karşılaşmak için gün sayıyor.


Önceki gün verdiği röportajında tabir caiz ise içini döktü Pires. 2006 Şampiyonlar Ligi finalini Barcelona'ya karşı oynarken 18. dakikada Lehmann'ın gördüğü kırmızı kartın ardından değişiklik tabelasında kendi numarasını görmesini futbol hayatının en kötü anı olarak değerlendiriyor. "O anda oyundan çıkarken son defa o formayı giydiğimi kendime söyledim ve bu takımdan özellikle de Wenger'den intikam almak için kendi kendime yemin ettim" diyor. Fakat kızgınlığı kısa sürede geçmiş, Wenger'de onun hayal kırıklığını anlamış zaten üzerine çokca konuşmuşlar.


Sonuç olarak o yıl Pires Londra'yı terk etmiş ama asla kötü duygularla değil. Şimdi elime bir fırsat geçti diyor, intikam almak için değil son defa Arsenal seyircisinin önüne çıkıp onlara minnetlerimi sunabilmek için. Ya gol atarsan? sorusuna bunun için elimden gelen herşeyi yapacağım ve atarsam inanılmaz mutlu olacağım, çünkü Villareal'in oyuncusuyum ve profesyonelliğin de ötesinde takımıma olan sevgim bunu gerektiriyor, ancak gol atarsam asla ve asla aşırı bir gol sevincimde bulunamam diyor.



Pires'e yıllar önce Metz'de oynarken denk gelmiştim. İnanılmaz süratli bir kanat oyuncusuydu, zaten kısa sürede Marsilya'ya ordan da Arsenal'e gitti. Hiç hırçınlığını görmedim, hem yetenekli hem de temiz bir adamdı tipik "büyük kaptan" modeli... Biraz da erken keşfedip başarısını takip etmiş olmanın etkisiyle de ayrı bir sevgi duyarım kendisine.


Şimdilerde futbolunun son demini yaşıyor, aktif futbol yaşantısı içi son isteği olan Arsenal maçı geldi çattı, yarın onun için büyük gün. Tebrikler Pires.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder