14 Nisan 2009 Salı

Pre-match drink.

Liverpool İstanbul ruhunu geri çağırıyor.

Pepe Reina... Her ne kadar o dönemde kadroda olmasa da, "istanbul'da devre arasında yaşananları çok iyi hissetmiştim ve şimdi daha da iyi anlıyorum" diyor, "çünkü ekibin bir parçasıyım ve bu insanların asla pes etmediklerini görüyorum. Şimdi İstanbul'da yaptıklarımızı tekrar yapma zamanı, hem orda sadece bir 45 dakika vardı geri dönmek için, şimdi ise iki..."

Liverpool gibi bir takımın inançsız olmasını elbette bekleyemeyiz sonuna kadar tura inanarak gittiler Londra'ya.

Fakat benim çok az da olsa Benitez'den şüphelerim var. Sanki bu sene Premier Lig'i biraz daha ön planda tutuyor, aklı Lig şampiyonluğunda. Bunun için onu asla suçlayamayız, sonuçta ortada 20 yıllık bir hasret var. Liverpool sevenleri Şampiyonlar Ligi heveslerini zaten almışlardı 2005'de ama Premier Lig şampiyonluğu hep farklıdır. Yani demem o ki Anfield eşrafına bugün bir anket yapsalar ve önlerine Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ile Preimer Lig şampiyonluğunu koysalar Lig şampiyonluğu ezici şekilde üstün çıkar. Eminim bunu Gerard da böyle düşünüyordur Jamie Carragher da.

Ha bu, elbette maçı Benitez kazanmak istemiyor anlamına gelmez, sadece üstteki resimde sözleri bulunan konuşmayı aynı dugusallıkla, aynı hislerle yapamayabilir, bu da elbette takımda İstanbul benzeri bir etki bırakmayacaktır. Reina'nın dediği gibi iki değil dört 45 dakika daha olsa bile...

Baktım da tek başına Liverpool yazısı olurmuş bu satırlar. Uzanıyorum Chelsea'ya, Hiddink geldi geleli bu takım bi enteresanlaştı bu kabul, çok daha ciddi futbol oynuyorlar en azından çok daha istekliler. Drogba gibi sayılı hücum güçlerinden biri yeniden kazanılıyor mesela. Hiddink öncesi ve sonrası ile ilgili bir analiz üzerine çalışıyorum bugünlerde, muhtemelen ilginç sonuçlar çıkacak, paylaşacağım.

Tamam Hiddink'in hakkını verdik ama takımı da unutmayalım, gerçekten potansiyelleri olduğunu ıspatladılar cümle aleme. Kolay değil bu sezonun anlı şanlı Liverpool'unu Anfield'de 3 golle devirmek. Onlar için de Liverpool'un tam tersi bir tahmin yapabiliriz. Premier Lig şampiyonluğundan ziyade aç oldukları Şampiyonlar Lig'i şampiyonluğu önemli onlar için. Geçen sene sadece bir penaltı uzağında kaldıkları kupa yolu bu sene çok daha zorlu...

Bayern Munich-Barcelona
Katalanlar tur biletini ilk maçta ceplerine koydular, tarihi farka gidebilecekleri maçı 4-0'la sakin bir şekilde bitirdiler. Fakat izlediğimiz maçta Barça'ya 10 gol lazım olsa muhtemelen atarlardı. Bayern prestij için çıkıyor mücadeleye, hali hazırda Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna namzet bir takımı mağlup edebilmek önemli olan. Lahm bu maçta sahadaki yerini alacak. Messi'ye karşı görev alacak olan yıldız futbolcu bunun bir düello haline getirilmemesini istiyor. Kim bilir belki de başına gelecekleri sezmiştir. Bence çok güzel futbol izleyeceğiz bu maçta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder