11 Nisan 2009 Cumartesi

Roma'da sadece LAZIO var! 4-2

Derby Della Capitale nam-ı diğer başkent derbisi... İtalya'da haftanın maçıydı, Roma favoriydi ama derbi geleneği bozulmadı, favori yenildi. Daha doğrusu Lazio yendi. Tahmin edildiği gibi müthiş bir mücadele oldu, gerginlik had safhadaydı hakem biri teknik direktör, biri sportif direktör üçü de futbolcu olmak üzere 5 kişiyi oyundan atmak zorunda kaldı. Seyirciler tahrik edildi, futbolcular birbirine girdi ve toplam 6 gol oldu. İşte Derby Della Capitale;


Maç müthiş bir süratle başladı, 2. dakikada Pandev, 4. dakikada Zarate 10. dakikada Mexes'in golleriyle Lazio 2-1 önde başladı maça denilebilir(bahisçiler 10 dakkada üst oldu diyorlar).


İlk yarının bitiminde oyuncular soyunma odasına girerken Romalı oyuncuların hakem hakkında konuştuklarını duyan Lazio sportif direktörü Igli Tare bu oyunculara doğru parmak sallayıp yaptığınız yanlış derken Roma teknik direktörü Spaletti'nin hışmına uğradı, Spaletti'nin kendisine "o parmağını münasip biyerine sok" dediği idda eden Tare tartışma uzayınca Roma teknik direktörü ile birlikte hakem tarafından saha dışına gönderildi. Spaletti ise hakemle konuşurken yanına gelen Tare'ye neden geldiğini sordu ve gerginlik başladı dedi. Maç sonrası Skysportta karşı karşıya gelen ikiliden Tare'nin doğru söylediği kesin olmasa da büyük oranda anlaşıldı. İtalya'da haftanın konusu olacak sanırım.

ilk yarı bitiminde oluşan bu gerginliğin ikinci yarıya yansıması uzun sürmedi. 58. dakikada gelen Lazio golü sonrası, Panucci ikinci sarı karttan atıldı, 75'de ise saha karıştı. Mexes ve Matuzalem bir anda birbirlerine girdi hakem ikisini de direkt kırmız kartla oyun dışına attı. Bu dakikalarda hakemin maçın kontrolünü kaybettiği görüldü. Zaten maç sonrasında da bol bol eleştiri aldı kendisi.


80. Dakikada Daniele De Rossi Roma'nın umutlarını tazelediyse de, 85'de Kolarov Lazio tribünlerini sevince boğarak maçın sonucunu ilan ediyordu.






1 yorum:

  1. Evet Bu Maçı Seyrettim Yerime Oturamadım Babamda Çıldırdı iddaa yatıcaktı düşündüm ama 90 ytl aldık.=)

    YanıtlaSil