13 Nisan 2009 Pazartesi

Diego Lugano

Bu arkadaşın bu tip bir futbolcu olduğunu anlaşılması için bu kadar olay çıkması mı gerekliydi?

Ülke sınırlarına ayak bastığı günden beri hemen her kavganın içinde başrol oynuyordu, her korner pozisyonunda, ya ilerde rakip savunmayla, ya geride rakip forvetle didişen, didişmekten ziyade sürekli taciz-tahrik eden, çaktırmadan vuran, sıkan ve bunları ustalıkla gizleyebilen(!) bir isim Lugano.
Geçmiş dönemde Beşiktaş stoperi Zago vardı ona benzeyen, Erman hocanın hakem kardeşlerine bir iki uyarısıyla sindirilmişti. Lugano ise geldiği günden bu yana ya basit uyarılarla geçiştiriliyor ya da sarı kartlarla. Artık işi öyle bir noktaya getirdi ki saha içinde alenen adam dövmeye kalktı. Bence bu kadar yeter, İtalya'dan teklif varmış, hiç durmasın gitsin, tipik İtalyan stoperi zaten tarzı da. Hem orda Materazziler, De Rossiler var, kendine yakın hisseder sıkıntı olmaz...


Lugano Türkiye'ye gelmeden önce de bu özellikleriyle meşhurdu, girişteki resime dikkat edin 2005 Fifa Dünya Kulüpler Şampiyonası, Yokohama-Japonya, Sao Paolo-Liverpool maçı Lugano Liverpool'un yıldızı Gerard'ı arkadan biçiyor ardından da sarı kart görüyor.


Eğer hakemlerimiz gerekli önlemleri baştan alsaydı belki bugün bunları konuşuyor olmazdık...

4 yorum:

  1. Bunların hepsi bir ölçüde olma ihtimali olan, daha önce de benzerlerini birçok kez gördüğümüz olaylar. Zaten iki takımın da herhangi bir hedefi olmadığından saha içi veya dışı olayların fazla abartılıcak bir yönü yok bence.
    Yalnız kimsenin asla açıklayamacağı gecenin en inanılmaz olayı kesinlikle Adnan Polat'ın " bu hakem üçlüsüyle bu maç sabaha kadar berabere giderdi, iki takım da şampiyonluktan uzaklaştırılma tezgahına getirildi" şeklindeki açıklaması. Ben ömrü hayatımda böyle açıklanamaz boyutta bir saçmalık duymadım. MAçı berabere bitirme yetisine sahip hakem üçlüsü yaklaşımıyla, komplo uzmanı Adnan Polat bu alanda yeni bir çığır açtı bu gece. Kendisinin keyif verici maddeler kullandığından şüpheleniyorum artık.

    YanıtlaSil
  2. dediğin çok doğru tarihi rezalet bir açıklama.

    YanıtlaSil
  3. nedne araya beşiktaşla ilgili bi örnek veriyorsunki?

    YanıtlaSil
  4. çünkü örnek birbirine çok yakın...

    YanıtlaSil