28 Nisan 2009 Salı

Barça Guardiola kurbanı

Öncelikle maçın yıldızı kim derseniz Chelsea'da Cech, Barcelona'da Alves derim. Uefa .com'a baktım orda da Cech çıkmış oylamadan, kazanandan seçilmiş olması doğal zaten Cech neredeyse tek başına dur dedi Barcelona'ya. Evet maçı takip ettik, Barça tek kale oynadı bu bir gerçek istatistikler bunun ıspatı buyrun;Asıl takıldığım nokta oyuncu değişiklikleri. Eto'o ve Henry'nin yerine Krkic ve Hleb girdi. Bu dört oyuncuyu giren ve çıkanlar olarak karşılaştırdığımızda arada büyük kalite farkı görüyoruz. Zaten Bojan Krkic olayına oldum olası ısınamadım, o adamı izlerken kendimi salak gibi hissediyorum, hocaların gördüğü ama benim izleyici olarak farkedemediğim ne var bu adamda diye. Hleb desen gayet düz bir oyuncu özellikle bu maçın 70. dakikasından sonrası için. Guardiola Hleb'in oyunu açabileceğini falan mı düşündü acaba? Nitekim Krkic-Hleb ikilisi maçın hemen hemen en net pozisyonlarını yakaladılar. Gözlerimizi kapatıp düşünelim Krkic'in kafayla tribüne yolladığı pozisyonda Henry olsaydı ne olurdu? Ya da Hleb'in Cech ile karşı karşı kaldığı pozisyonu Eto'o yakalasaydı?

Sonuçta olan oldu ve de bitti ama ikinci maça az da olsa dezavantajlı gidiyo Barça. Chelsea Londra'da da açık futbol oynamayacak bence, çünkü Barcelona için yer mekan farketmez. Uzatmalı bir maç izlememizin olası olduğunu düşünüyorum. Fakat ne olursa olsun Barça bu turu geçer, Guardiola aynı hataları Londra'da tekrarlamayacaktır.

1 yorum:

  1. bir gol tutukluğudur gitti maçta.okadar yıldız golcü varken..ama yine de maça hız katan takım Barcelona'ydı.ilk yarıda nasıldı,Chelsea sırf savunmaya yığıldı.Chelsea gol atmaktan çok, yememe odaklıydı zaten...maç bitti,oh be ddim:)ben de chelsea odaklıymışım meğer:P

    YanıtlaSil