17 Nisan 2009 Cuma

Kızılyıldız çöküyor!

1991 yılıydı, yaşıtım çoğu kişi dün gibi hatırlayacaktır o efsaneyi. Yarı finalde Bayern'e atılmış o muazzam frikik golünü, sahayı baştan başa koşup tribüne çıkan Sinisa Mihajlovic'i ve muhteşem futbol oynayan Kızılyıldız takımını. Dönemin Dünya Kupası çeyrek finalisti Yugoslavya Milli Takımı'nın iskeletiydiler, kimler yoktu ki kadroda; Vladimir Jugovic, Sinisa Mihajlovic, Robert Prosinecki, Dejan Savicevic ve Darko Pancev. Daha sonralaır büyük takımların büyük yıldızları olan isimler.

Balkanların üzerine kara bulut gibi çöken o insanlık dışı savaş, Yugoslavya'yı dağıttığı gibi rüya takımımızı da dağıtmıştı. Üstüne bir de savaş suçlularının takımını damgası yiyince iyiden iyiye gözden düştü Kızılyıldız. Fakat ben hiç unutmadım, her Kızılyıldız dendiğinde aklıma Mihajlovic'in o uzun kıvırcık saçlarıyla koşuşu ve o takım geldi.

Şimdilerde o efsane Kızılyıldız maddi yetersizliklerden çökme noktasında. Futbolcularına bırakın transfer taksidi ödemeyi, onlar için kiraladıkları evlerin kirasını ödeyemeyecek durumdalar. Kulüp tarihindeki en kötü dönemini yaşıyor, yabancı futbolcular pılı pırtı toplayıp ayrılmak üzereler vs. vs.

Bütün bunların üzerine ezeli rakip Partizan'a 2-0 yenilmek, 14 puan geri düşmek, Delije'nin stadı yangın yerine çevirmesi ve gelecek cezalar... Parasızlığın etkisi her yere sirayet etmiş maalesef.

Borç yaklaşık 30 milyon Euro. Aslında büyük bir miktar gibi görünmüyor ama Sırbistan'da bu para bir kulüp için sağlam kapital demek.

Benim içim cız etti duyunca, param olsa çıkarıp veririm kulüp yönetimini de alırım. Hayal kurmak güzel ama benim aklıma gelen bu fikir parası olan birinin illa aklına gelecektir ve kurtaracaktır koca takımı.
Seversiniz sevmezssiniz bilmem ama en azından 1991 hatırına üzülmek gerekir Kızılyıldız'a...

1 yorum:

  1. Kızılyıldız'ı severim. Özellikle de senin anlattığın 91 takımını. Bir de 2000'lerde oyun stilini çok beğendiğim Pjanovic isimli bir forvetleri vardı. O yönden de ayrı bir sevgim var bu takıma. Umarım içine düştüğü zor durumdan bir an önce kurtulur. Üzülürüm...

    YanıtlaSil